LATA Integrationshus Hillerød er et tilbud under §§ 107 og 108 i Serviceloven.

Integrationshuset er et tilbud til personer med nedsat psykisk funktionsevne. Integrationshuset er et midlertidigt bosted for personer mellem 18-35 år, der har nedsat psykisk funktionsevne som følge af personlig forfølgelse, traumatiserende hændelser og eller lignende.

RAMMER OG OMGIVELSER

LATA Integrationshus Hillerød har til huse i en skøn landejendom på 220m2. Huset ligger på en stor grund med masser af plads til udendørs aktiviteter, hvor dyrkning af egen køkkenhave og krydderurtebede osv. er muligt. På grunden er der masser af frugttræer, en hestefold. Landejendommen ligger op til åbne marker og der er kort til Esrum sø. Ejendommen er beliggende ca. 8 km fra Hillerød Station.

Huset indeholder stort køkken med spiseplads. Stor dejlig spisestue, 1 stor opholdsstue, 2 store badeværelser det ene med vaskemaskine og tørretumbler.

Der er 3 beboerværelser med enkeltsenge, garderobeskabe, bord samt tv-bord. Der er 1 fælles badeværelse med toilet. 1 fælles opholdsstuer et med TV, stort køkken, kontor / mødeværelse.

På 1.salen findes en selvstændig lejlighed, med eget bad, køkken opholdsstue og soveværelse Udendørsarealerne består af en lækker stor have med borde, bænke og en bålplads. Der er internetadgang/Wi-Fi i ejendommen. LATA Integrationshus er ikke tilgængelig for gangbesværede eller kørestolsbrugere

Der er busforbindelse til Hillerød-Helsinge-Alsønderup ca. 1,5 km fra huset. I området omkring tilbuddet findes der masser af mulighed for uddannelse, blandt andet en 10 klasses center, med forskellige linjer, to lilleskoler, en privat skole, en specialskole og en ungdomsskole.

Med henblik på ungdomsuddannelser byder området på gymnasium, HF, Htx, VUC, SOSU og SOPU- uddannelser, teknisk skole og Land og transport skole, sprogskole. Efter skoletid er der mulighed for deltagelse i diverse ungdomsklubber samt et bredt og varieret tilbud til unge og voksne, herunder et aktivt idrætsliv.

Der er lagt vægt på, at de fysiske rammer skal være lyse, rummelige og imødekommende. De fysiske rammer har fokus på at give borgerne ro, tryghed og forudsigelighed til at arbejde med deres individuelle udvikling, udfordringer og ønsker.